Kremowe broccoli z indykiem Keto / Low Carb (770kcal)
Makro jednej porcji:
- Białko: 48 g
- Tłuszcz: 57 g
- Węglowodany: 15 g
Składniki na 3 porcje:
- 400 g pierś z indyka
- 400 g brokuł
- 250 g śmietanka 30%
- 150 g tarty ser Cheddar
- 100 g boczek wędzony
- 100 g cebula
- 20 g oliwa z oliwek
- 20 g czosnek
- sól i pieprz
Przepis:
- brokuł rozdzielamy na drobne różyczki i gotujemy w osolonej wodzie
- pierś z indyka kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski i dodajemy oliwę oraz ulubione przyprawy
- tak przygotowanego indyka smażymy na patelni
- boczek kroimy w paski i również smażymy na patelni
- cebulę kroimy w piórka
- naczynie wykładamy brokułem, cebulą, indykiem i boczkiem
- dodajemy przeciśnięty czosnek
- całość polewamy śmietaną
- górę posypujemy startym serem
- pieczemy 25 minut w 180C bez przykrycia