Kremowe broccoli z indykiem Keto / Low Carb (770kcal)

Makro jednej porcji:

  • Białko: 48 g
  • Tłuszcz: 57 g
  • Węglowodany: 15 g

Składniki na 3 porcje:

  • 400 g pierś z indyka
  • 400 g brokuł
  • 250 g śmietanka 30%
  • 150 g tarty ser Cheddar
  • 100 g boczek wędzony
  • 100 g cebula
  • 20 g oliwa z oliwek
  • 20 g czosnek
  • sól i pieprz

Przepis:

  • brokuł rozdzielamy na drobne różyczki i gotujemy w osolonej wodzie
  • pierś z indyka kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski i dodajemy oliwę oraz ulubione przyprawy
  • tak przygotowanego indyka smażymy na patelni
  • boczek kroimy w paski i również smażymy na patelni
  • cebulę kroimy w piórka
  • naczynie wykładamy brokułem, cebulą, indykiem i boczkiem
  • dodajemy przeciśnięty czosnek
  • całość polewamy śmietaną
  • górę posypujemy startym serem
  • pieczemy 25 minut w 180C bez przykrycia