Keto szakszuka szpinakowa z serem i suszonymi pomidorami (1000kcal)

Dziś przedstawiam Wam moją zieloną wersję ze szpinakiem i serem mozzarella. Gorąco polecam jako formę śniadania lub kolacji na ciepło.

Makro:

  • Białko: 63 g
  • Tłuszcz: 77 g
  • Węglowodany: 9.5 g

Składniki na jedną porcję:

  • 4 szt jajko
  • 450 g szpinak
  • 125 g ser mozzarella
  • 30 g masło klarowane
  • 10 g suszone pomidory
  • sól i pieprz

Przepis:

  • na patelni roztapiamy masło klarowane
  • podsmażamy szpinak i czekamy chwilę, aby kolejno zrobić lekkie wgłębienia i wbić do nich jajka
  • na górę układamy kawałki sera mozzarella
  • przyprawiamy mocno pieprzem i solą
  • dodajemy suszone pomidory
  • smażymy na małym ogniu przez kilka minut do ścięcia białka, patelnię można przykryć pokrywką co przyspieszy proces