Keto lasagne z mięsem wołowym i cukinią

Makro:

  • Białko: 53 g
  • Tłuszcz: 63 g
  • Węglowodany: 17 g

Składniki na cztery porcje:

  • 800 g mięso mielone wołowe
  • 600 g cukinia
  • 400 g passata pomidorowo
  • 200 g ser cheddar
  • 200 g cebula czerwona
  • 40 g masło klarowane
  • 3 szt ząbek czosnku
  • sól i pieprz
  • papryka
  • zioła

Przepis:

  • wrzuć na patelnię masło klarowane i poczekaj aż się rozgrzeje
  • dodaj pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę
  • dodaj przeciśnięty czosnek
  • następnie dodaj mięso oraz przyprawy i od czasu do czasu mieszaj
  • dodaj passatę pomidorową i odczekaj aż woda odparuję a sos stanie się gęsty
  • pokrój cukinię na cienkie plasterki
  • przekładaj do naczynia lub kilku naczyń mięso z cukinią
  • ostatnią warstwę przykryj serem
  • włóż do piekarnika na 30 minut w 180 stopni