Jajka z cukinią i bekonem (630kcal)

Wybierając jajka w sklepie, koniecznie staram się sięgać po te swojskie, z chowu ściółkowego, ekologiczne. Takie jajka mają zupełnie inny smak, konsystencję i właściwości. Przepis na mistrzowskie śniadanie gotowe w 10 minut. Jaja sadzone i smażone z plasterkami chrupiącego boczku i cukinią.

Makro jeden porcji:

  • Białko: 48 g
  • Tłuszcz: 46 g
  • Węglowodany: 7 g

Składniki na 1 porcje:

  • 150 g cukinia
  • 100 g boczek wędzony
  • 4 szt jajka
  • sól i pieprz

Przepis:

  • na patelni podsmaż boczek bez dodatku tłuszczu, kiedy boczek będzie już wytopiony, dodaj cukinię pokrojoną w kostkę i smaż przez chwilę
  • na koniec dodaj na patelnię jajka i poczekaj aż się zetną