Jajecznica z kurkami i boczkiem

Dzisiaj przepis jak przygotować jajecznicę z kurkami i boczkiem.
Jajecznica z boczkiem i kurkami to jedno z prostych śniadań i zarazem niebywale smacznych czym zasługuje na miano niedzielnego śniadania.

Makro:

  • Białko: 42 g
  • Tłuszcz: 47 g
  • Węglowodany: 10 g

Składniki na jedną porcję:

  • 4 szt jajko
  • 100 g kurki
  • 50 g boczek wędzony
  • 10 g masło klarowane
  • sól i pieprz
  • pietruszka

Przepis:

  • kurki dokładnie oczyszczamy i myjemy.
  • następnie wrzucamy je na patelnie z rozgrzanym masłem i smażymy aż woda odparuje
  • zdejmujemy kurki z patelni i na tą samą patelnię dodajemy pokrojony w kostkę boczek i smażymy go na złoto
  • dodajemy na patelnię z boczkiem wcześniej usmażone kurki
  • następnie wbijamy na patelnię jajka
  • doprawiamy solą i pieprzem